پخت غذا به بهترین و سالم ترین روش

پخت غذا

روش های پخت غذا

پخت غذا از روش های صحیح، می تواند بر روی سلامت افراد نقش بسزایی داشته باشد. انتخاب روش های صحیح موجب می شود تا بدن سالم باشد و طول عمر افراد افزایش یابد. در کشور های مختلف با توجه به نوع فرهنگ آشپزی، از روش های متنوعی استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص روش های صحیح و مزایای آنها صحبت کنیم. ضمنا بایستی یادآور شد که جنس ظروف پخت نیز در کیفیت غذا تاثیر بسزایی دارد.

از گذشته تا به امروز پخت غذا دارای فراز و نشیب های بسیاری بوده است. بعضی از افراد غذا ها را در دمای بالا می پختند به طوری که تمام ویتامین های مفید آن از بین می رفت. گروهی دیگر تنها آنها را گریل و یا کبابی می نمودند.

انواع روش های پخت غذا:

امروزه روش های مختلفی برای پخت غذا وجود دارد. کبابی، تنوری، بخارپز، گریل، آب پز و … تنها بخشی از روشهای پخت می باشند. از این بین روش هایی مانند بخار پز  نمودن یا کبابی کردن غذا جزء سالم ترین روش ها محسوب می شود زیرا ماده غذایی، ویتامین های خود را حفظ خواهد نمود. اما تمام غذاها را نمی توان با این روش تهیه کرد. در نظر داشته باشید در زمان پخت غذا، هر اندازه که مدت پخت بخش های مختلف کمتر باشد، بهتر می توان مواد مغذی آن را دریافت نمود.

یکی از نکات مهم دیگر که در زمان پخت غذا باید به آن توجه داشته باشید، میزان گرما و حرارت است. هر اندازه حرارت غذا بیشتر باشد، ویتامین های بیشتری از بین خواهند رفت.

در زیر روش های پخت غذا همراه با خصوصیات آنها ذکر شده است:

  • بخارپز نمودن:

این روش، یکی از سالم ترین روش های پخت محسوب می شود. میزان حرارت در این روش بسیار پایین خواهد بود و میزان از دست رفتن ویتامین ها، حداقل است. معمولا از بخارپز نمودن برای پخت سبزیجات استفاده می نمایند. اما این روش پخت غذا موجب می شود تا ویتامین C غذا از بین برود. طبخ غذا از این روش به زمان بیشتری نیاز دارد. از این روش طبخ برای مرغ، ماهی، گوشت و غیره می توان استفاده نمود.

  • آب پز کردن:

در این روش پخت غذا از روغن استفاده نمی شود لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند یا از کلسترول و تری گلیسیرید بالا رنج می برند، یک راهکار خوب خواهد بود. یکی از ایراداتی که به این روش وارد می شود، این است که مواد مغذی در آب حل شده و از بین خواهند رفت. اگر در این روش از اب بسیار استفاده شود، پروسه پخت طولانی تر خواهد شد و ویتامین ها و املاح معدنی بیشتری از دست خواهند رفت.

  • سرخ کردن:

اگر قصد پخت غذا در کوتاهترین زمان را دارید، می بایست از روش سرخ کردن استفاده نمایید. در این روش از روغن زیاد استفاده می شود. عموما غذاهایی که با این روش تهیه می شوند دارای کالری بسیاری خواهند بود. اگر قصد دارید تا از روش سرخ کردن استفاده نمایید، لازم است تا در مصرف روغن صرفه جویی نمایید تا ضرر کمتری بر بدن وارد شود. در این روش همچنین می توانید از دیگ های نچسب استفاده کنید تا میزان استفاده از روغن کمتر شود.

  • کبابی کردن:

یکی از روش های پخت غذا که ضرر کمی به بدن وارد می نماید، کبابی کردن است.عموما برای تهیه سیب زمینی، گوشت، ماهی و بادمجان، می توان از آن بهره برد. البته در این روش باید دقت نمود که غذا بیش از اندازه پخته نشود زیرا موجب از دست رفتن ویتامین ها خواهد شد. باربیکیو از روش های پرطرفدار ملیت های مختلف است.

پخت غذا

  • آرام پز نمودن غذا:

در این روش نیز همچون آب پز نمودن از آب به عنوان عنصر اصلی در پخت استفاده می شود اما سرعت پخت کمتر می باشد. سرعت پایین پخت منجر می شود تا پروتئین غذا حفظ شده و ترد تر باشند.

  • کنسرو نمودن غذا ها:

کنسرو نمودن غذا موجب می شود تا زمان نگهداری آن افزایش یابد. در این روش مواد غذایی در ابتدا با حرارت بالا گرما می بینند تا بافت آنها نرم شود، سپس آنها را در داخل کنسرو هایی که دارای بافت محکمی هستند، نگهداری می نمایند.

در این روش چنانچه پروسه کنسرو نمودن در شرایط بهداشتی صورت گیرد، ارزش غذایی حفظ می شود.

به صورت کلی برای این که طبخ غذای شما با کمترین ضرر همراه باشد، بهتر است تا در ظرف های چدنی یا نچسب، غذا ها تهیه شوند تا بازدهی بهتر گردد.

آمورش نگهداری و پخت قارچ در اینستاگرام ما

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره