رابطه ادویه و عطرها

ادویه و عطر

ادویه و عطر از دیرباز در بین مردم به عنوان کالای تجاری، درمانی یا افزودنی غذا مورد استفاده قرار می گرفتند. منشا اکثر آنها به بخش خاورمیانه و جنوب آسیا باز می گردد. بعضی از انواع آنها همچون دارچین و فلفل دارای جایگاه ویژه ای در تمدن انسان می باشند. از این ادویه ها در روم باستان برای مومیایی نمودن اجساد و جلوگیری از بوی بد جسد استفاده می گردید.

اسانس ها و ارتباط آنها با ادویه ها:

از دیرباز وقتی بشر متوجه عطر و طعم خوش ادویه ها شد، برای طعم دار نمودن غذا ها از آن استفاده نمود اما پس از مدتی متوجه گردید که اسانس برخی از این طعم دهنده ها همچون دارچین، جوز هندی، زیره، زنجبیل، میخک و … می تواند اثرات دراز مدتی داشته باشد، به همین دلیل از آنها برای خوش عطر به نظر رسیدن، استفاده نمود. استفاده از اسانس ها و عطر های اسپایسی در اواسط قرون وسطی به بالاترین حد خود رسید به گونه ای که در دربار پادشاهان فرانسه نیز از این مورد استفاده می گردید.

طعم دهنده های غذایی:

عموما ادویه ها با عنوان طعم دهنده های غذایی شناخته می شوند.  امروزه از این چاشنی ها در صنعت آشپزی، پزشکی، و همچنین عطر سازی استفاده می شود. این طعم دهنده ها می توانند خاصیت آنتی باکتری داشته باشند و از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کنند. همچنین به هضم بهتر غذا نیز کمک می نمایند.

عطرهای لوکس آرایشی:

اگر واژه ادویه را در لغت بررسی نمایید، متوجه خواهید شد که این مورد در زبان عربی، جمع واژه دوا می باشد. در زبان فرانسوی نیز به معنای نوع و گونه خواهد بود. اما با این توضیح، امروزه توانسته است که جایگاه خوبی در صنعت عطر و ادکلن به دست آورد. عموما ادویه ها از گیاهان معطر استخراج می شوند. در بحث تهیه عطر و ادکلن های لوکس باید در نظر داشت که؛ عطر ها ممکن است از عصاره گل، ریشه، ساقه، برگ و میوه گیاهان معطر تهیه شوند لذا این گیاهان در صنعت فوق دارای جایگاه ویژه ای می باشند.

زمانی که صحبت از استفاده ادویه در عطر سازی می شود لازم است تا در نظر داشته باشید که هر  نوع ادویه با عطری که دارد برای یک نوع شخصیت مناسب خواهد بود. از سوی دیگر با توجه به نوع محیط می توانند رایحه های متفاوتی اعم از خاکی، گرم، شیرین، تلخ یا کهربایی را از خود ساطع نمایند. ادویه ها به راحتی می توانند حالت های آروماتیک را در افراد ایجاد نموده و باعث تاثیرگذاری شوند. دارچین، هل، چوب و … از جمله پرکاربرد ترین مواد طبیعی معطر در صنعت عطر سازی محسوب می شوند.

در زیر برخی از عطر های لوکس دنیا به همراه رایحه خاصشان که از ادویه ها نشات گرفته است، معرفی می شوند:

  • Arabie Serge Lutens

همانگونه که از نام این عطر نیز می توان متوجه شد؛ منشا عطر یه آسیا باز می گردد. اسانس های طبیعی از گیاهانی چون خرما، انجیر، هل و غیره در این عطر به مشام می رسد که نشان دهنده شیرینی و حس و حال گرم است.

  • Fougere Bengale Parfum d`Empire

یک عطر مسحور کننده که که عصاره بلوط، اسطوخودوس، تنباکو، فلفل و وانیل را با یکدیگر مخلوط نموده است. عموم این ادویه ها از هندوستان نشات گرفته است و بیان گر عطر تند و تلخ می باشد.

  • Piper Nigrum Lorenzo Villoresi

یک عطر اسپایسی خاص که از مجموعه  عطر های شگفت انگیز ایجاد شده است. در این عطر می توان اسانس جوز هندی، زنجبیل، فلفل و میخک را استشمام نمود. نوت های این عطر گویی یک رایحه جسورانه و قوی است.

  • Caravelle Epicee Frapin

بسیاری از عطر هایی که امروزه استفاده می کنیم، شاید در دید اول به نظر نرسد اما از اسانس های ادویه های معطر به دست آمده اند. عطر فوق نیز از این موارد می باشد. در این رایحه دلچسب می توان اسانس گشنیز، فلفل سیاه، کهربا، چوب و … را مشاهده نمود.

ادویه و عطر

جمع بندی:

با توضیحاتی که در بالا عنوان شد، ادویه های که از گیاهان معطر به دست می آیند، قادر هستند تا به مدت طولانی تری ماندگار و مانا برقرار بمانند. لذا علاوه بر اینکه به عنوان طعم دهنده غذا می توان از آنها استفاده نمود یا دارای مصارف دارویی هستند، در صنعت عطر سازی نیز کاربرد دارند.

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]

1 دیدگاه برای “رابطه ادویه و عطرها

  1. ورونیکا گفته:

    خیلی عالی و جذاب بود، احتمالا سرد و گرم بودن عطرها هم ممکنه به سرد و یا گرم بودن ادویه مورد استفاده برمیگرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره