مرینیت کردن در واقع یک اصطلاح در آشپزی می باشد که به مزه دار نمودن مواد اولیه اطلاق می شود. مرینیت کردن می تواند برای انواع گوشت ها اعم از ماهی، گوساله، مرغ یا انواع سبزیجات به کار رود. باید در نظر داشت که نحوه صحیح مزه دار نمودن غذا ها باعث می شود تا بر روی پخت آنها نیز تاثیر داشته باشد. به طور مثال اگر شما از روش های اصولی برای مرینیت استفاده نمایید، علاوه بر اینکه مواد غذایی شما خوش طعم خواهد شد، باعث می شود تا پخت آنها نیز سریع تر صورت گیرد.
تعریف مرینیت کردن مواد اولیه:
به صورت کلی هر فعالیت مزه دار نمودنی که سر آشپز ها برای خوشمزه شدن، مواد غذایی خود انجام می دهند، مرینیت کردن گفته می شود. در بحث مزه دار کردن سبزیجات یا گوشت، می بایست به نوع مواد اولیه دقت گردد. به طور مثال برای مزه دار نمودن گوشت گوسفندی لازم است تا به آن کیوی اضافه گردد اما همون مورد اگر به سبزیجات اضافه شود، موجب می شود تا تغییر رنگ دهند و مزه آنها نیز تغییر یابد.
مدت زمان مرینیت کردن مواد غذایی:
در خصوص مدت زمان، نوع ماده غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر از گوشت هایی استفاده می نمایید که تکه های کوچک دارد و یا نازک می باشند، لازم است تا مدت زمان کمتری در مواد مرینیت قرار داده شوند. عموما در این حالت 1 الی 2 ساعت کفایت می کند. اما در مواردی که حجم گوشت ها یا سایز آنها زیاد است، گاها تا 24 ساعت نیز برای مزه دار نمودن، زمان نیاز می باشد. برای مزه دار نمودن مواد غذایی لازم است تا مواد فوق کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. لذا استفاده از یک کیسه که بتوان آنها را با یکدیگر در آن مخلوط نمود، بسیار کارساز می باشد.
مواد مورد نیاز برای مزه دار نمودن:
برای مرینیت کردن گوشت، مرغ، ماهی و … می توان از مواد متفاوتی استفاده کرد. ادویه ها مهمترین طعم دهنده برای مزه دار نمودن هستند. از همین رو ادویه هایی همچون سیر، موسیر، آویشن، رزماری، زنجبیل، نمک، فلفل، لیمو عمانی و .. می توانند مفید باشند. برای اینکه نمک، در پخت گوشت خللی ایجاد نکند، لازم است تا این مورد 40 دقیقه قبل از پخت به غذا اضافه شود.
روغن، سس سویا و سرکه بالزامیک از دیگر طعم دهنده هایی می باشند که می توان برای مرینیت کردن غذا از آن استفاده نمایید و مطمئن باشید که با کمک آنها رطوبت گوشت حفظ می شود و بافتی نرم تر و ترد تر خواهد داشت.
-
آشنایی با مرینیت گوشت:
برای مرینیت گوشت لازم است تا ابتدا بخش راسته گوشت را انتخاب نموده و به وسیله چنگال یا چاقو در آن سوراخ هایی ایجاد نمایید. پودر مرینیت برای گوشت مواد مخلوطی از آویشن، شکر قهوه ای، رزماری، جوز هندی، روغن مایع، سس سویا و فلفل باشد.
-
آشنایی با مرینیت ماهی:
برای مرینیت ماهی لازم است تا ابتدا ماهی را تمیز نموده و آبشش ها و پولک های آن را جدا نمایید. سپس از انواع طعم دهنده همچون آویشن، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن مایع، زنجبیل؛ پودر سیر و لیمو ترش استفاده نمایید.
-
آشنایی با مرینیت مرغ:
برای مرینیت کردن مرغ لازم است تا آن به بخش های کوچک تقسیم شود و سپس به آن پاپریکا، نمک ادویه پودر سیر، روغن مایع، فلفل سیاه، زعفران و کمی زنجبیل اضافه شود. این ترکیب باعث می شود تا مرغ شما دارای بافت ترد تری گردد.
نکات مهم برای مرینیت کردن مواد غذایی :
مرینیت نمودن غذا ها دارای انواع مختلفی است که می توان از آنها برای رژیم های غذایی مختلف استفاده نمود. در زیر این موارد بخش بندی شده اند:
- مرینیت با انواع سس ها: این مورد برای افرادی که از بیماری های قلبی و فشار خون رنج می برند مناسب نیست. عموما از سس هایی نظیر سس گوجه فرنگی، پاپریکا، مایونز و … استفاده می شود.
- مرینیت با انواع ادویه ها: می توان از این مورد برای اکثر مواد غذایی استفاده نمود. در این نوع مزه دار نمودن، سیر، آویشن، نمک، فلفل، پاپریکا، زنجبیل و زعفران وجود دارد.
- مرینیت با انواع سبزیجات: عموما برای ماهی ها و برای افرادی که چربی بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. جعفری و گشنیز در این نوع از مزه دار نمودن ها حتما حضور دارند.
- مرینیت فلفلی: برای افرادی که دیابت داشته و یا فشار خون بالا دارند، این مورد توصیه نمی شود. زیرا در ساختار آن از ادویه های تندی همچون پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل دلمه ای، فلفل چیلی و … استفاده شده است.