استفاده از ظروف مسی در آشپزی و دانستنی های آن

copper utensils in cooking

ظروف مسی

یکی از انواع ظروفی است که از دیرباز تا کنون برای پختن غذا از آن استفاده می شود. بسیاری از افراد معتقد هستند که این ظرف ها می توانند املاح مورد نیاز بدن را فراهم آورند. اما باید در نظر داشته باشید که استفاده از ظروف مسی می تواند باعث مسمومیت نیز شود. در این مقاله در خصوص این دسته از ظروف؛ اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده خواهد شد.

تاثیر مس بر بدن:

مس یک ماده معدنی است که برای بدن دارای مزایای بسیاری است. وجود مس برای بدن کمک می نماید تا جذب کلسیم و آهن بهتر شود. این مورد می تواند درد های استخوان و مفاصل را به طور موثری کاهش دهد. این ماده معدنی در بدن می تواند منبع اصلی سوخت باشد. به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن را فراهم آورد.

همچنین مس قادر است ا سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و از بیماری های مزمن جلوگیری کند. تمام این مزایا تا زمانی خوب است که بدن میزان معین و مشخصی از مس را دریافت نماید. عموما خوردن آب در ظروف مسی توصیه می شود اما بسیاری از افراد به صورت غیر طبیعی این نمونه از املاح معدنی را در غذای خود جای خواهند دارد.

آیا پختن غذا در ظروف مسی می تواند برای بدن مضر باشد؟

شاید شما نیز شنیده باشید که وارد نمودن ویتامین های زیاد به بدن موجب مسمومیت می شوند. بدن ما مس مورد نیاز خود را از طریق میل نمودن غذا ها، پخت غذا در ظروف مسی و گاها قرص ها و داروهای ویتامینه به دست می آورد. اما باید در نظر داشت که اگر میزان مس در بدن بیش از اندازه طبیعی باشد، منجر به مسمومیت نیز می گردد.

ظروف مسی که اکثر سرآشپز ها از آن استفاده می نمایند، در جداره داخلی دارای یک لایه از استیل یا قلع هستند. به همین دلیل مواد غذایی به طور مستقیم در ارتباط با مس نمی باشند. از همین رو نگرانی شما بابت پخت و پز در ظروف مسی مرتفع می گردد. البته یک گزینه اصلی برای آشپزی در اینگونه ظرف ها، این مورد است که ظروف مسی موجب می شوند تا گرما و انرژی سریع تر منتقل شوند و به عنوان یک هادی خوب عمل می نماید.

لذا با تمام این توضیحات عموما پیشنهاد می شود که برای آشپزی های روزانه از ظروف مسی استفاده نشود و این مورد به صورت دوره ای مورد استفاده قرار گیرد.

نشانه های مسمومیت با مس:

همان گونه که در بالا عنوان شد، استفاده بیش از اندازه از مس می تواند موجب مسمومیت گردد. اگر بدن شما در معرض این بیماری قرار گیرد، با بی اشتهایی روبرو خواهید شد. البته مس زیاد در بدن می تواند بر عملکرد مغز نیز آسیب برساند.

تحقیقات علمی در این حوزه نشان داده است که میزان مس در بدن بانوان در حدود 30 درصد بیشتر از بدن آقایان است و به همین دلیل می توان کم اشتهایی در بانوان را به وجود مس زیاد در بدن نیز نسبت داد. از دیگر علائم مسمومیت بدن با مس را می توان به استرس، شیزوفرنی، اضطراب و حالت های متغیر روحی نیز نسبت داد. گاها افرادی که میزان مس در بدن آنها زیاد است با مشکل بی خوابی روبرو می شوند.

ظروف مسی که دارای لایه های داخلی نیستند و به صورت مستقیم با مواد غذایی در ارتباط می باشند، خطر مسمومیت به مس را افزایش می دهند. این ظرف ها می توانند سردرد را افزایش دهند، در عملکرد کبد اختلال ایجاد نمایند و مقاومت بدن را کاهش دهند. با دچار شدن به این بیماری، سیستم ایمنی بدن ضعیف خواهد شد و مقاومت از بین می رود.

copper utensils in cooking 2

راه های درمان مسمومیت با مس:

مهمترین راهکار در این حوزه، توجه به نوع ظرف های مورد استفاده است. دومین راهکار توجه به رژیم غذایی در افراد می باشد. قطعا در وعده های غذایی شخصی که مسموم شده است می بایست میزان مس را کاهش داد. در مقابل برای این افراد باید غذاهایی تجویز نمود که میزان روی در بدن افزایش یابد.گاها پزشکان برای از بین بردن این مسمومیت ها از قرص های مکمل نیز استفاده می نمایند.

برای جلوگیری از این مشکلات لازم است تا پخت و پز خود را در ظروف مسی بدون لایه محافظ محدود نمایید و در رژیم غذایی خود نیز، این ماده معدنی را کنترل کنید.

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

1 دیدگاه برای “استفاده از ظروف مسی در آشپزی و دانستنی های آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره