تفاوت زیره سبز و زیره سیاه در چیست؟

زیره سبز

زیره سبز و زیره سیاه یکی از گیاهان خوش عطر و بویی است که سال هاست از آن به عنوان ادویه ‌ای محبوب و همچنین گیاهی دارویی در جهت درمان بسیاری از امراض استفاده می شود. این گیاه انواع مختلفی دارد و به دو دسته زیره سبز و سیاه تقسیم می ‌شود. شکل ظاهری زیره مانند ساقه های توخالی با گل های ریز و سفید می باشد.

بر روی هر دانه زیره ۵ خط برجسته وجود دارد. این گیاه پر خاصیت در کشورهایی همچون ایران افغانستان و ترکمنستان به صورت کاملاً خودرو رشد می کند. که بدان زیره کوهی می گویند.  اما برخی از کشورها برای تولید زیره، خودشان آن را کاشته و تولید انبوه زیره کاشتنی را انجام می دهند. برای خرید این گیاه خوش طعم و بو می توانید به فروشگاه سایت ما مراجعه کنید.

اما همانطور که گفتیم زیر دارای دو نوع سبز و زیره سیاه می باشد. شاید تفاوت میان این دو را متوجه نشوید و فکر کنید که هر دوی آن ها از یک نوع زیره است و فقط رنگ های شان فرق می کند! در صورتی که اینگونه نیست و این دو تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا خواص این گیاه یا ادویه محبوب را به همراه تفاوت های آن آشنا شوید.

زیره سبز و زیره سیاه

انواع زیره سبز و زیره سیاه و تفاوت آنها

همانطور که می دانید زیره بسیار خوش عطر و بو است. اصلاً چیزی که موجب شهرت آن شده عطر و بوی بسیار خوبی است که دارد یکی از بارزترین تفاوت های این دو نوع زیره با هم این است که زیره سبز دارای عطر قوی تری نسبت به زیره سیاه می باشد. در حالی که بوی زیره سیاه مانند گیاه شیرین بیان است. جالب است بدانید کمی هم از رویش مانند گیاه رازیانه می باشد به همین خاطر زیره سیاه را در بیشتر اوقات با رازیانه اشتباه می ‌گیرند.

طعم و مزه زیره سبز کمی تند است و رنگدانه هایش هم نسبت به زیره سیاه روشن تر هستند. زیره های سیاه نسبت به زیره های سبز ریزتر بوده و دانه های شان شبیه به حلال است و نکته جالب تر اینکه زیره سبز و سیاه هر کدام از گیاهان مختلف روییده می ‌شوند! مثلاً زیره سبز حاصل دانه های میوه خشک شده به نام cuminum cyminum می باشد در حالی که زیره های سیاه حاصل گیاه carum carvi هستند، که در زبان فارسی با نام های زیره کرمانی یا زیره کوهی شهرت دارد.

در کشورهای اروپایی زیره سیاه محبوبیت بیشتری دارد و بسیاری از کشورها مانند فرانسه و آلمان پس از آن برای تهیه غذاهای معروف آلمانی و نان‌ های خانگی مانند نام چاودار و همچنین کیک و کلوچه و طعم دهنده قوی برای سوسیس استفاده می ‌کردند.

در مقابل زیره سبز شهرت بسیاری در کشورهای مکزیک و هند دارد تا جایی که هندی ها از آن به عنوان یکی از اصلی ترین ادویه های ترکیبی در گراماسالا استفاده می کنند. یکی دیگر از تفاوت های بارز این دو زیره این است که زیره سبز در طول 2 سال رشد کرده و به وجود می آید در حالی که زیره سیاه پس از یک سال محصول می دهد.

خواص شگفت انگیز زیره سبز و سیاه برای لاغری

بدون شک بارها و بارها در سایت های مختلف و شبکه‌ های اجتماعی و مجلات سلامتی عنوان هایی از این دست که زیره برای لاغری معجزه می کند را شنیده اید! در این خصوص باید بگوییم که بله درست است زیره برای کاهش وزن بسیار موثر است اما به شرطی که در کنار مصرف آن یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید. ضمنا ورزش را هم فراموش نکنید.
در خصوص لاغری با زیره پژوهش های بسیاری توسط دانشمندان و متخصصین تغذیه انجام شده است. برای اینکه بهتر بدانید این گیاه چگونه باعث کاهش وزن میشود باید بگوییم که درون آن ماده ای به نام فیتواسترول وجود دارد که موجب پایین آمدن کلسترول بدن شده در نهایت چربی خون را کاهش میدهد. یکی دیگر از دلایلی که زیره برای لاغری مناسب می باشد این است که باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود.

از طرفی این ادویه بسیار کم کالری بوده و مصرف ۲ قاشق آن تنها ۱۶ کالری دارد. پس شما می توانید برای کاهش وزن آن را از سایت های فروش ادویه معتبر سفارش دهید. زیره را آسیاب کرده به همراه غذا میل کنید تا نفخ معده شما را از بین ببرد.

در زیره مقدار زیادی آنتی اکسیدان وجود دارد که خاصیت ضد التهابی داشته و در کاهش وزن موثر میباشد. به طوری که با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه کرده و تمامی سموم را پاکسازی می ‌کند. اثربخشی زیره بر سلول های بدن کنترل قند خون را آسان می کند.

دیگر فواید زیره

همانطور که گفتیم از گذشته تا کنون خصوصاً در طب سنتی زیره به عنوان یکی از موثرترین و بهترین گیاهان درمانی به شمار می رفته است. یکی از مهمترین خاصیت های زیره تاثیر آن در هضم غذا و سیستم گوارش است، در واقع مصرف زیره همراه با غذا ترشح آنزیم‌ های گوارشی را بیشتر کرده و به  روده کمک می کند تا  هضم غذا تسریع شود.

در این گیاه ترکیبی به نام تیمور وجود دارد. که ترشح صفرا را کنترل کرده و با اسید های غیر ضروری مبارزه می کند.
برای افرادی که دارای کمبود آهن هستند مصرف روزانه زیره حتما توصیه می شود چراکه در هر قاشق از این گیاه حدود ۱.۴ میلی گرم آهن وجود دارد.
افراد دیابتی هم از مصرف زیره غافل نشوند. این گیاه در کنترل دیابت نقش موثری دارد.
همچنین دسته دیگری از افراد که با مشکل کلسترول مواجه هستند، می توانند با مصرف زیره کلسترول های منفی را کاهش دهند.

زیره و بارداری

آیا مصرف انواع زیره سبز و سیاه در بارداری خطرناک است؟

بدون شک در مورد عوارض زیره در دوران بارداری بسیار شنیده اید تا حدی که بسیاری معتقدند که این گیاه موجب سقط جنین می شود! اما آیا حقیقت دارد؟

در این خصوص باید بگویم بله! اگر فردی در دوران بارداری در مصرف زیره زیاده ‌روی کند امکان سقط جنین و یا مشکلاتی از این دست برایش به وجود خواهد آمد. اما به این معنی نیست که در دوران بارداری به هیچ وجه زیره مصرف نشود! در واقع زیاده روی در هر ماده غذایی و یا هر چیزی موجب عوارضی خواهد شد. پزشکان و متخصصین با توجه به آزمایشاتی که بر روی این گیاه انجام داده اند معتقدند که مصرف زیاد زیره در دوران بارداری موجب زایمان زودرس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: رازیانه و تنظیم هورمون های زنانه

اما مادران باردار بدانند که مصرف به اندازه این گیاه باعث می‌ شود تا میزان کلسیم و استخوان بندی جنین تقویت شده همچنین تاثیر بسزایی در گوارش و رفع یبوست دارد. بانوانی که نگران دیابت یا قند خون دوران بارداری هستند هم می ‌توانند از زیره به عنوان تنظیم کننده قندخون استفاده کنند. برخی از بانوان نیز دچار فشارخون در دوره بارداری می شوند که زیره برای کنترل فشار خون بسیار موثر است.

برای ثبت سفارش به لینک زیره رجوع کرده یا برای شماره واتس آپ 09039409955 پیام بگذارید

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 6 میانگین: 3.7]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره