ادویه های خوب جایگزین نمک

انواع نمک

آیا ادویه جایگزین نمک میشود؟ از گذشته تا کنون نمک را به عنوان ماده ای مضر برای سلامتی می شناسند. که متاسفانه بسیاری از خانواده ها در پخت و پز و مصرف آن زیاده روی می کنند! پزشکان نمی گویند که مصرف نمک را به طور کل قطع کنید، اما هر چیزی حد و اندازه ای دارد و اگر در آن زیاده روی شود، قطعا زیان های بسیاری خواهد داشت.

نمک اصلی ترین چاشنی غذاهاست. اما اگر کمی به طعم های دیگر بیشتر دقت کنید متوجه خواهید شد که با کم و زیاد کردن ادویه جات می توانید طعمی بی نظیر در غذاها به وجود آورید. به طوریکه کمبود نمک در آن اصلا احساس نشود!

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا ادویه های محبوبی که می توانید از آن ها به جای نمک استفاده کنید را معرفی کنیم.

مضرات مصرف نمک

مضرات نمک به قدری زیاد هستند که ترجیح می دهیم پیش از معرفی ادویه جات جایگزین آن به شما مختصر توضیحی در مورد معایبش بدهیم. بر اساس گفته های سازمان جهانی بهداشت هر فرد در طول روز تنها مجاز است که 5 گرم نمک مصرف نماید. اما متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از مردم بیش از این مقدار را در طول روز استفاده می کنند!

اولین چیزی که در مصرف زیاد نمک سلامت را به خطر می اندازد، فشار خون است! آن هم به این صورت که فشار بر سرخگ ها را زیاد کرده و وجودش در بدن موجب حبس آب می گردد. که در نهایت میزان خون در کانال های خونی بیشتر می شود.

علاوه بر فشار خون، پوکی استخوان، ناراحتی معده و ورم بدن از جمله عوارض و مشکلات نمک هستند.

حال قصد داریم که شما را با ادویه جات جایگزین نمک آشنا کنیم.

زنجبیل

زنجبیل ادویه جایگزین نمک

زنجبیل یک گزینه عالی برای جایگزین نمک در اکثر غذاهاست، خصوصا غذاهای گوشتی و سرخ شده. طعم زنجبیل تقریبا ترش و تند است که می توانید آن را به صورت خشک یعنی پودر شده یا تر استفاده کنید.

پودر پاپریکا

پاپریکا ادویه ای محبوب در کل جهان است و همچنین یک طعم دهنده عالی به غذاهای گوشتی مانند لازانیا و پاستا می باشد. پاپریکا همان فلفل دلمه ای خشک شده است و یک جایگزین مناسب در غذا به جای نمک است. خصوصا اگر با کمی طعم تند مانند فلفل قرمز و پودر سیر ترکیب شود.

زرد چوبه

زرد چوبه یکی از ادویه های پر استفاده ای به شمار می رود که بدون شک در کابینت آشپزخانه هر خانه و رستورانی می توان آن را پیدا کرد. این ادویه در غذاهای ایرانی جزء اصلی ترین ادویه جات به شمار رفته و طعم بی نظیری به غذا می بخشد. به طوریکه اگر زردچوبه از برخی غذاها حذف شود، قطعا طعم بی نظیر خود را از دست خواهند داد!

اگر می خواهید طعم بی نمکی غذاها کمتر احساس شود پیشنهاد می کنیم که در کنار زرد چوبه کمی هم فلفل به غذا بیفزایید.

زیره

زیره ادویه جایگزین نمک

زیره هم یکی دیگر از ادویه هایی است که با استفاده از آن می توانید تا حدودی از مضرات نمک جلوگیری کنید. بسیاری از مردم فکر می کنند که زیره طعم خاصی ندارد و بود و نبودش در غذا هیچ تفاوتی ایجاد نمی کند! اما کافیست کمی از آن را به غذا اضافه کنید تا متوجه طعم بی نظیری که به غذا می دهد بشوید.

اگر دچار فشار خون  هستید و دکتر مصرف نمک را برای تان قدغن کرده است، توصیه می کنیم زیره را تهیه کرده خودتان در خانه آسیاب  کنید و داخل یک نمکدان بریزید. زیره را همیشه همراه غذاها مصرف کنید. به جای نمک زیره بر روی غذای خود بپاشید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید. در مقابل اصلا متوجه بی نمکی غذا هم نخواهید شد.

دانه های فلفل

فلفل مهم ترین طعمی است که اگر کمی مقدار آن را در غذا افزایش دهید بی نمکی غذا معلوم نخواهد شد. البته نه آنقدر که از شدت تندی کسی نتواند غذا را میل کند! اما به طور کلی دانه های فلفل که در رنگ های زرد و سیاه و قرمز و سفید موجود هستند، گول زننده های خوبی به جای نمک هستند! در فلفل مقدار زیادی آهن، سیر و منیزیم وجود دارد که برای بدن مفید است.

دارچین

دارچین ادویه جایگزین نمک

دارچین یکی از مهم ترین ادویه جات ثابت برای طبخ هر غذا به شمار می رود که طعم آن کمی تند و شیرین است. کمتر کسی وجود دارد که از بو و عطر این ادویه  خوشش نیاید! در واقع دارچین مانند چاشنی برای خیلی از غذاهاست. خصوصا خورشت های ایرانی مانند قرمه سبزی و قیمه. پس اگر می خواهید بی نمکی غذا کمتر احساس شود به آن دارچین اضافه کنید. اگر هم غذای تان خورشتی است، کمی دارچین را در روغن تفت دهید و 10 دقیقه قبل از سرو به خورشت اضافه کنید تا به خوبی باهم بپزند و طعمش به خورد غذا برود.

پودر سیر ادویه جایگزین نمک

طعم سیر با ذائقه هر کسی جور در نمی آید اما یک جایگزین بسیار عالی نمک با کلی مزایا و خاصیت است. برای اینکه تاثیر آن را بیشتر احساس کنید استفاده از سیر تر بهتر است. اما سیر تر همیشه در دسترس نیست پس در نتیجه بهترین گزینه پودر سیر است. در واقع چیزی که باعث می شود سیر یک جایگزین خوب در مقابل نمک به شمار برود این است که عطر زیادی دارد و طعمش در غذا به خوبی حس می شود.

 

پودر پیاز ادویه جایگزین نمک

پودر پیاز هم جزء آن دسته از ادویه های عطر داری است که به غذا طعم بهتری می بخشد. مخصوصا اگر غذای تان دریایی یا گوشتی باشد. به طور کلی پودر پیاز بهترین گزینه برای طعم دادن به گوشت است و بوی ضخم آن را به راحتی از بین می برد.

آویشن ادویه جایگزین نمک

مگر می شود کسی از عطر و بوی آویشن مدهوش نشود؟ آویشن بهترین طعم دهنده به غذاست خصوصا غذاهای فست فودی مانند پیتزا، ساندویچ پیتزا پیراشکی و پاستا و لازانیا. جالب است بدانید که این ادویه در کاهش فشار خون موثر می باشد. چرا که به گشاد شدن عروق کمک کرده و باعث می شود تا غذا را، راحت تر هضم کنید.

بیشتر بخوانید : رژیم غذایی بدون روغن

انواع نمک

این همه از مضرات نمک  برای تان گفتیم. اما باید بدانید که این ماده غذایی در جهان حرف اول را می زند. نمک از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و اگر نباشد هیچ غذایی طعم نخواهد داشت! جالب است بدانید که نمک انواع مختلفی دارد و هر یک از آن ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. پس بهتر است با توجه به ویژگی هر کدام، بهترینش را برای مصرف استفاده کنید.

نمک سلتی

نمک سلتی یک گونه از نمک های دریاییست که برای اولین بار در کشور فرانسه کشف شد. این نمک دانه های درشتی دارد و کمی نمدار می باشد و رنگش هم خاکستری است. این نوع نمک دارای سدیم کمی می باشد اما مواد معدنی بسیاری را در خود جای داده است.

نمک حلال یا کوشر

کوشر واژه ای است که از ادیان یهود برداشته شده و به معنی حلال می باشد. دانه های این نمک درشت هستند و تصفیه نشده است. معمولا اکثر سرآشپزان برای اینکه دارای دانه های درشتی می باشد و پاشیدنش بر روی غذا راحت تر است از نمک کوشر استفاده می کنند.

نمک دریایی

نمک دریایی حاصل تبخیر آب دریاست و فرق چندانی با نمک تصفیه شده ندارد. حاوی مقدار زیادی سدیم و کلرید می باشد. اگر قصد مصرف نمک دریایی را دارید به این نکته توجه کنید که نمک دریایی باید رنگی شفاف داشته باشد، زیرا نمک هایی با رنگ کدر دارای مواد معدنی زیادی می باشند.

نمک تصفیه شده

نمک تصفیه شده بهترین نوع نمک برای مصرف روزانه

نمک تصفیه شده که به آن نمک سفره هم می گویند، یکی از رایج ترین نمک های قابل مصرف است. تمامی مواد معدنی آن در فرایند تصفیه گرفته شده و رطوبت و چسبدگی اش از بین می رود. برخی از نمک های تصفیه شده دارای مقادیری ید می باشد.

کاهش ید در بدن موجب کم کاری تیروئید می گردد. به همین خاطر به نمک در حین تصفیه ید اضافه می کنند تا این کمبود جبران شود.

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره