چیدمان ادویه جات در آشپزخانه

چبدمان ادویه

بهترین شیوه چیدمان ادویه جات چیست؟ تاریخ مصرف ادویه چقدر است؟ مسلما چیدمان بایستی بر اساس تاریخ مصرف ادویه و اولویت دسترسی بر اساس میزان مصرف روزانه آن باشد. یقینا انتخاب شیوه درست در مرتب سازی ادویه منزل سرعت شما را در آشپزی افزایش می دهد و در وقت شما نیز صرفه جویی می شود.

قفسه ادویه

اولین راهکار مرتب سازی متناسب با تاریخ انقضا و ماندگاری ادویه ها صورت می گیرد. یعنی می توان ادویه هایی که تاریخ درج شده روی آن کوتاه تر است را نسبت به ادویه هایی که تاریخ انقضای طولانی تری دارند ؛ در دسترس بیشتر قرار داد. دومین راهکار چیدمان ادویه جات بر اساس میزان استفاده شما است. یعنی ادویه های پرمصرف نسبت به بقیه ادویه ها دسترسی راحت تری داشته باشند.

طریقه اول  بررسی ادویه ها

  1. شناسایی ادویه ها

تمامی ادویه های آشپزخانه خود را جمع آوری کنید تا بدانید چند نوع و به چه اندازه ادویه دارید. این شناسایی باعث می شود تا روش مرتب سازی بهتری انتخاب کنید.

  1. مرتب کردن ادویه های همسان

اگر از یک نوع ادویه در چند ظرف دارید؛ آن هارا با هم مخلوط کرده و در یک ظرف بریزید. تا جایی که می توانید ادویه های نظیر هم را باهم مخلوط کنید تا فضای بیشتری به دست آورید. اگر از یک مدل ادویه دو ظرف پر دارید، هر دو را در ظرفی بزرگتر مخلوط کنید.

 

  1. چیدمان بهینه ادویه

    نظافت ادویه ها

ادویه هایی که تاریخ مصرفشان به اتمام رسیده را دور بریزید و همچنین ادویه هایی که بو طعم آن هارا حس نمی کنید را مورد استفاده قرار ندهید. ادویه هایی وجود دارند که برای غذای خاصی یکبار استفاده می شوند و ممکن است دیگر از آن استفاده نکنید. چنین ادویه ها و ادویه هایی که مصرف نمی کنید را کنار بگذارید یا به عنوان هدیه به دیگران بدهید.

  1. پاکسازی ظروف ادویه

ظروف ادویه را قبل از پرکردن با دقت و به طور کامل شستشو دهید. از خشک شدن ظرف قبل از ریختن ادویه در داخلش اطمینان حاصل کنید. اگر ادویه بسته بندی شده ای دارید که نیاز به خالی کردن ظرف آن ندارید؛ با دستمال یا پارچه ای مرطوب سطح بیرونی ظرف آن را تمیز کنید.

  1. برچسب چسباندن ظروف

اگر ادویه منزل خود را به صورت عمده خریداری کرده اید و برچسب ندارد، آن را در ظرفی ریخته  با استفاده از تکه ای کاغذ یا چسب نواری برای خود برچسب بسازید و روی ظرف بچسبانید. نام ادویه و تاریخ خریداری آن را بر روی برچسب بنویسید تا درباره انواع ادویه هایی که در اختیار دارید و یا تاریخ انقضای آن ها اطلاع داشته باشید. در صورت اتمام تاریخ مصرف ظرف را خالی نموده و برچسب را جدا نمایید.

طریقه دوم  چیدمان ادویه جات بر اساس مقدار مصرف

  1. چیدمان بر اساس مزیت ( ردیف اول )

ادویه جاتی مانند نمک و فلفل پر مصرف ترین هستند. لیستی از غذایی هایی که بیشتر پخته می شود را تهیه نمایید و در مرحله بعد نوع ادویه ای که برای هر غذا استفاده می شود را در کنارش بنویسید. اینگونه به نحوه کاربرد ادویه ها تسلط خواهید داشت. در آخر  ادویه های پر مصرف را در ردیف اول که قابل دسترس تر باشند قرار دهید.

  1. معین کردن ردیف دوم چیدمان ادویه

برای تعیین ادویه های ردیف دوم مانند قبل لیستی از غذاهایی که کمتر و به ندرت پخته می شود را تهیه کنید. ادویه های مشخص شده از این لیست را در ردیف دوم بچینید.

  1. چیدمان کم کاربردترین ها

دیگر ادویه هایی که به ندرت از آن ها استفاده می کنید و همچنین آن هایی که برچسب ندارند و قابل شناسایی شما نیستند را در قسمت انتهایی قفسه یا کابینت حود بچینید. تا در هنگام آشپزی جلوی دست و پای شما را نگیرد.

بیشتر بخوانید : تاریخ مصرف ادویه

کابینت ادویه

طریقه سوم چیدمان براساس تاریخ انقضا

  1. اولویت داشتن ادویه های تازه

بعضی از ادویه ها مدت کوتاهی تاریخ مصرف بهینه دارند. این نوع ادویه ها را در دسترس قرار دهید تا قبل از فاسد شدن مورد استفاده شما قرار بگیرند . به طور مثال سبزیجات زودتر از بقیه چیز ها خراب می شوند و گل های خشک شده یا خرد شده حدودا تا 3 ماه قابل استفاده خواهند بود.

  1. چیدمان ادویه ها و سبزی خشک

ادویه هایی که عمر بیشتری دارند را در ردیف های عقب تر بچینید. معمولا شما از ادویه های خشک شده یا پودر استفاده می کنید که به نوعی خراب یا فاسد نمی شوند. صرفا به مرور زمان میزانی از طعم و بو خود را از دست می دهند. ادویه هایی مانند دارچین و فلفل زودتر از بقیه طعم خود را  از دست می دهند و بر خلاف آن ها چاشنی ها مدت بیشتری طعم خود را حفظ می کنند.

  1. چیدمان کم کاربرد ترین ها

مانند روش قبل ادویه هایی که در آشپزخانه ضروری به نظر نمی رسند و آخرین باری که از آن ها استفاده کرده اید را به خاطر نمی آورید، در دورترین قسمت قفسه خود قرار دهید یا آن ها را کنار بگذارید.

طریقه چهارم  انواع قفسه و کابینت برای چیدمان ادویه

  1. قفسه ادویه

می توانید ادویه جات را در قفسه ادویه بچیینید . این قفسه دارای ردیف هایی رو به خارج و ظروف و قوطی های متنوع مخصوص ادویه است . روی برخی ظروف ادویه جای برچسب گذاری تعبیه شده که می توانید به راحتی تاریخ مصرف را روی آن یادداشت کنید.

  1. طاقچه

شما می توانید از طاقچه برای چیدمان ادویه منزل خود استفاده کنید. می توان ادویه های پر کاربرد را در قسمت بالایی قرار داد و ادویه های کم کاربرد را در قسمت پایینی طاقچه چید تا دسترسی برای شما راحت تر باشد.

  1. کشو ها

شما می توانید از کشو های مخصوص ادویه برای آشپزخانه خودتان استفاده کنید. این کشو ها از ردیف های موازی رو به روی هم تشکیل شده که قوطی های ادویه به صورت مرتبی روی آن ها قرار می گیرند و دسترسی راحتی را برای شما رقم می زند. ( شما می توانید قوطی هارا  در کشو به ترتیب حروف الفبا نیز مرتب سازی کنید)

  1. کابینت

هنگام استفاده از کابینت به تعداد طاقچه های آن توجه کنید . ادویه های پر مصرف را در طبقات بالایی و کم مصرف ترین ها را در طبقات پایینی کم دسترس جایگذاری کنید .

نکته قابل توجه در چیدمان ادویه جات این است که هرگز آن هارا در معرض نور مستقیم قرار ندهید. برای آن ها مکانی تاریک و خنک تعبیه کنید. به دلیل اینکه نور ساختار مولکولی ادویه ها را تغییر می دهد و در عطر و طعم و اثر بخشی آن ها را می کاهد.

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 6 میانگین: 3.7]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره