انواع فلفل

فلفل

فلفل در ایرانِ قدیم، با نام پلپل شناخته میشد. این ادویه و چاشنی تند و تیز، از هندوستان نشات و کم کم در تمام غذاهای ملل مورد استفاده قرار گرفت. در حال حاضر هندوستان و چین دو کشور اصلی پرورش دهنده گیاه این ادویه می باشند. فلفل ها در دو نوع اصلی سیاه و سفید طبقه بندی می شوند. نوع سیاه آن در واقع میوه ای است که به صورت نارس چیده شده و خشک می شود. اما نوع سفید، میوه کاملا رسیده است که پس از رسیدن در آب قرار گرفته و پوست خارجی آن جدا می شود.

تعریف فلفل و تاریخچه استفاده از آن:

کریستف کلمب را می توان معرف اصلی این ادویه دانست. وی در اواسط سال 1400 میلادی در سفر خود به هندوستان، با این طعم دهنده آشنا گردید و آن را با خود به اروپا و آمریکا برد. در جنوب شرقی آسیا و منطقه خاورمیانه از فلفل برای تهیه انواع غذا ها استفاده می شود. عموما غذاهایی که با این طعم دهنده تهیه می شوند، کمی تند خواهند بود. از جمله خواص فلفل می توان به ضد نفخ بودن، محرک روده و تقویت کننده معده و سیستم گوارش اشاره نمود.

آنچه که امروزه ما به عنوان فلفل میشناسیم، در واقع میوه فلفل است که از یک سری دانه های سفید در ساختار آن استفاده شده است. این چاشنی دارای هیبرید های مختلفی است که میزان تندی انواع مختلف آن را مشخص می نماید و البته تندی اصلی آن از ماده کاپسایسین نشات می گیرد.

در ترکیبات این طعم دهنده مقادیر زیادی از ویتامین A و C و مواد معنی چون آهن یافت می شود.

آشنایی با انواع مختلف فلفل:

همان گونه که در بالا نیز عنوان شد، امروزه انواع مختلفی از فلفل با طعم و مزه مختلف وجود دارند. فلفل سیاه، دلمه و … تنها برخی از این موارد هستند. در زیر به معرفی هر کدام از این موارد پرداخته می شود:

سیاه : میوه های نرسیده گیاه فلفل هستند، که به صورت خام چیده شده و خشک می شوند. این گیاه بیشتر در نواحی چین و هندوستان رشد می کند و دارای مزه تندی است. پس از آنکه میوه ها خشک شوند، آب خود را از دست می دهند و پوست آنها چروکیده می شود. آنها را می توان به صورت پودر شده در بازار مشاهده نمود.
سفید: این نوع از طعم دهنده ها دارای آنتی اکسیدان، منگنز و فیبر بسیاری هستند. این چاشنی علاوه بر اینکه می تواند مزه غذای شما را بهبود دهد، قادر است تا انواع ورم ها را در بدن از بین ببرد. در این نمونه نیز پیپرین زیادی وجود دارد که باعث طعم تند آن خواهد شد. آنزیم های موجود در آن، همچنین می توانند هضم غذا را بهتر نموده و به جذب آهن کمک کنند.
قرمز: این نوع از فلفل ها به تند و تیز بودن معروف هستند و زادگاه اصلی آن ها هندوستان می باشد. از این طعم دهنده ها برای تهیه غذاهای تند و همچنین ترشی های مختلف استفاده می شود. از جمله خواص این ادویه می توان به خون سازی و جلوگیری از کم خونی اشاره نمود.

 

– کاین:

از این دسته از فلفل ها هم در آشپزی و هم در طب سنتی استفاده می شود. از لحاظ طعم و مزه، این چاشنی ها دارای طعم و مزه تندی هستند. اما فواید بسیاری برای بدن از جمله کاهش وزن؛ جلوگیری از سرطان، بهبود هضم و جذب غذا و .. دارند. این نوع از چاشنی ها را در دسته فلفل های چیلی دسته بندی می نمایند.

– پول بیبر:

از این فلفل در زبان عربی با نام حلب نیز یاد می شود و دارای مزه شیرینی است. از لحاظ ظاهری نیز، این چاشنی ها از میوه های گوشتی و قرمز رنگی تهیه می شوند. منشا اصلی پول بیبر از کشور ترکیه می باشد. رنگ زیبای آن باعث می شود که اکثرا در سالاد ها استفاده شود. این چاشنی دارای خواصی از جمله کاهش قند خون، کمک به هضم غذا و کاهش درد های روماتیسمی است.

– فلفل دلمه ای :

این نوع طعم دهنده از خانواده سیب زمینیان است و با انواع رنگ های قرمز، زرد و سبز در بازار یافت می شود. از لحاظ تندی همانند سایر انواع فلفل ها نمی باشد و بیشتر در آمریکا و انگلستان مورد استفاده قرار می گیرد. در این طعم دهنده می توان مقادیر زیاد کربوهیدرات، ویتامین C و گلوکز یافت. این فلفل خوش طعم سرشار از مواد مغذی بدن می باشد.

محصولات

مقالات

پنج ستاره بی رنگ ما را رنگی کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

1 دیدگاه برای “انواع فلفل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره